dilluns, 1 de desembre del 2008

DIA MUNDIAL DE LA SIDA



Avui es cumpleixen 20 anys des que a la Cimera Mundial de Ministres de Sanitat es va tractar el tema de la SIDA (Síndrome d'Inmunodeficiència Adquirida) produït pel virus VIH (Virus d'Inmunedeficiència Humana). L'enfermetat s'estava convertint en una pandemia i l'ordre del dia de la reunió era treballar conjuntament en l'elaboració de Programes de Prevenció. Així doncs, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el dia 1r de desembre, Dia Mundial de la SIDA.
La infecció es va descubrir l'any 1981 i des de llavors han mort més de 20 milions de persones. Actualment hi ha medicaments que ajuden a combatre el virus, però no l'eliminen. No totes les persones infectades tenen accés a la medicació, tan sols en tenim al primer món. I no totes les persones tenen accés a una prevenció eficaç, per raons d'educació, cultura, valors, manca de responsabilitat. Nosaltres sabem com es transmet l'infecció, i tot i saber-ho no prenem les mesures adequades, ja que al nostre país augmenta la quantitat de persones que s'infecten. La malaltia tarda uns anys a aparèixer, mentrestant el virus va actuant i si no sabem que som portadors arrisquem infectar la nostra parella. TOTS I TOTES hi estem exposats. Qualsevol persona que hagi estat infectada ha de ser responsable de la seva salut i, en cap cas, ha de patir cap tipus de rebuig social. Recordeu que les frases: "a mi no em pot passar", "els meus amics no tenen la SIDA", "en els ambients que em moc ningú no s'infecta", "aixó només els passa als homosexuals", etc., i com a conseqüència "no he de prendre precaucions", NO SERVEIX.
Si voleu més informació consulteu aquesta pàgina: http://es.wikipedia.org/wiki/SIDA i si voleu saber dades de les Balears podeu consultar la pàgina de la conselleria de Sanitat: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?estua=11&lang=ca&codi=280807&coduo=11