dimecres, 10 de desembre del 2008

60 ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS




El 10 de desembre de 1948 l'Assemblea General de les Nacions Unides, reunida a París, va aprovar el text definitiu de la Declaració Universal dels Drets Humans. Més de 50 estats membres van participar en el redactat final i a la votació tan sols 8 nacions es van abstendre i ninguna va votar en contra. El camí cap el respecte als drets humans s'obria, però encara queda molt per fer. La Declaració consta de 30 articles i està traduïda a 312 llengües de tot el món.


Què podem fer nosaltres? Tenim una posició clara envers la fam, la pobressa, la tortura, l'esclavitud i altres violacions dels drets de les persones? Creiem que a nosaltres no ens passa, què al nostre món això és impensable? Us convido a fer una reflexió personal, ja que la nostra actitud ens farà ser més persones en un planeta que segueix patint i del qual tots en formem part.

Per obtenir més informació podeu entrar a la següent pàgina: http://www.un.org/spanish/events/humanrights/2007/udhr.shtml

ARTICLE 1
TOTS ELS ÉSSERS HUMANS NEIXEN LLIURES I IGUALS EN DIGNITAT I EN DRETS. SON DOTATS DE RAÓ I CONSCIÈNCIA, I HAN DE COMPORTAR-SE FRATERNALMENT ELS UNS AMB ELS ALTRES.
Podem tenir l'esperança de què els éssers humans serem capaços de mirar més enllà de les nostres petites fronteres i assumir els drets i deures que ens corresponen? En Martin Luther King va dir: "encara que sabés que el món s'acaba demà, avui tornaria a tirar una nova llavor"
I per acabar, una manera diferent de transmetre els articles de la Declaració del Drets Humans (Ja sé que està en anglès, però val molt la pena)