diumenge, 29 de novembre del 2009

TALLER D'EDUCACIÓ EMOCIONAL

El taller d'educació emocional que s'ha programat des del departament d'orientació del CEPA Calvià, té per objectiu contribuir al creixement personal a través de la presa de consciència de les emocions, com a element necessari per millorar les relacions interpersonals.

El taller va començar el dia 18 de novembre i té una durada de cinc sessions. La metodologia comporta una presentació en power point i exercicis sobre els temes.


A la primera sessió hem treballat la identificació de les emocions bàsiques com a resposta evolutiva, la localització del cervell emocional, la classificació de les emocions i els seus components.

El grup és molt participatiu, fet que facilita la comunicació i l'intercanvi d'opinions. Es qüestiona l'acceptació de la gelosia dins la parella, fet que ajuda a acceptar que les emocions no són ni bones ni dolentes, unes ens fan sentir bé i d'altres ens fan sentir malament.

A la sessió del dia 25 hem repassat la identificació de les emocions, a partir dels "deures" fets a casa i a través d'escenes d'una pel·lícula. Hem entrat en la conciència emocional i la importància de la gestió de les emocions i de la seva manifestació en la comunicació no verbal, en els senyals socials i en les regles d'expressió. Veiem que el més important és aprendre a identificar què ens passa per tal de poder entendre-ho i, si és el cas, tenir voluntat per modificar els esquemes que sempre fem servir davant situacions que ens impliquen emocionalment.